8.8.2008

Vastauksia fanipostiini :o)

On ollut pieni luova tauko tässä bloggaamisessa. Mulla on näköjään kuitenkin oikein lukijoitakin, kun on tullut parit kommenttia tänne, joten päätinpä paremman puutteessa vastata noihin mulle esitettyihin kysymyksiin.

sensikle kirjoitti...

Ansiokas teksti aiheesta. Vaikka en olekaan koskaan joutunut harkitsemaan puhelinhommiin ryhtymistä, niin oli silti mielenkiintosta lukea aiheesta työntekijän näkökulmasta.
Kiitos, kiitos :o)

Tekstiurakoitsija kirjoitti...
:) jees.. todella mielenkiintoista tekstiä täällä.. Saas nähdä miten bloggaus aiheesta toimii kun otit hatkat.
Eipä tuo tähän tule mitään vaikuttamaan. Tuo työ on kuitenkin sitä yhtä ja samaa päivästä toiseen. Mä olin tuolla kuitenkin noin puolitoista kuukautta ja tuossa ajassa tuli melko varmasti nähtyä tuo ala läpikotaisin. Eikä tästä blogista ollut alun perin muutenkaan tarkoitusta tehdä mitään läpi elämän kestävää projektia vaan kirjoitella kuukausi pari näitä juttuja tänne.

Tekstiurakoitsija kirjoitti...
Kai ne minipalkat on perusteltavissa sillä että tuohon duuniin ei ole koulutusvaatimuksia ja (ilmeisesti) tarpeeksi työvoimaa saadaan pidettyä talossa nytkin. Samaa tahtia kun joku lähtee ulos niin toinen tullee sisään vaiko?
Ennemmin ne on perusteltavissa sillä ettei alalla ole yleissitovaa työehtosopimusta. Tuo työvoiman vaihtuvuus on alalla aivan valtavaa. Tuollakin aina parin viikon välein varmaan puolet väestä oli vaihtunut ellei enemmänkin. Tosin tässä pitää muistaa, että nyt oli kesä. Tahtoo sanoa sitä, että tuolla oli paljon niitä, jotka useimmiten isukit oli pakottaneet tuonne. Kaikki teinit kun eivät olleet itse jaksaneet etsiä kesäpaikkaa ja valittaneet sitten ettei sellaisia ole. Pappa oli tuon kuultuaan vilkaissut mol.fi sivustoa ja todennut että täällähän on vaikka kuinka ihan ekonomi-tasoisiakin paikkoja. Eli "etsitään reipasta tyttöä tai poikaa...". Yleensä nuo eivät tuolla kauaa kestäneet ja nekin jotka tuli tuonne omasta halusta lähtivät viimeistään sitten kun näkivät ensimmäisen palkkakuitin. Näin tuossa viime viikolla yhden entisen työkaveri tuolta ja hän totesi, että edellisessä vuorossa oli enää ehkä viitisen henkilöä ja hän oli itsekin lopettamassa. Täytyy sanoa etten yhtään ihmettele. Tuo paikka kun on ihan täydellistä työvoiman(kin) ku...sta.

Tuossa oli vielä neljäskin kommentti, mutta sen mä poistin. Tollaset tietyn tasoiset kommentit voi mennä postaamaan enemmin vaikka suomi24:n.

Laitetaan tähän loppuun vielä hieman uutisia tuosta mun ex-hommastani. Eli nuohan yrittivät vähentää mun heinäkuun myynneistäni jotain kesäkuun päällekkäisiä tilauksia. No, pelkkä uhkaus työsuojelupiirillä näköjään riitti muuttamaan niiden mielen. Postittivat viime kuun palkkakuitin ja siinä oli myynnit merkattu siten kun pitikin. Ihan hyvä näin, tosin naurettavan pieni palkka tuolta tuli nytkin.

Meikä lähtee tästä perjantai-illan viettoon, joten jatkan taas myöhemmin...

0 kommenttia: